Casper Lucas begon zijn loopbaan in de popmuziek in de 60 er jaren op de middelbare school.

Voor de oudere popmuziekkenners: Speelde met Ton Scherpenzeel en Pim Koopman (Kayak) in een schoolbandje. Na de middelbare school volgde een klassieke opleiding aan het conservatorium voor piano en AMV, met bijvak- instrumenten gitaar en viool. Hij studeerde eind jaren 70 af. Was ondertussen beland in de “Haagse Popscene“ en vormde met musici van Livin‘ Blues en Herman Brood een nieuwe groep (Himalaya) die toen in de platenstudio geproduceerd werd door Golden Earring lid Robert Jan Stips.

 

In 1980 is Casper een lespraktijk begonnen in de Bijvanck in Huizen. Piano en gitaarlessen met naast de klassieke muziek ook veel aandacht voor de popmuziek, zorgden voor een groot aantal leerlingen, zowel kinderen als volwassenen.

 

In 1999 werd een 2e lesruimte aan de Bierweg in Blaricum ingericht.

Dichterbij voor de leerlingen uit het oude dorp, die eerst naar Huizen waren gekomen. Aangezien het hier ook steeds drukker werd, moest uiteindelijk de beslissing genomen worden om in Huizen te stoppen en alleen aan de Bierweg de lessen voort te zetten.

 

 

Vrij recent nog werkte Casper voor de Blaricumse producer Jaap Eggermont (Soundpush Studio) met het coachen van aanstormend jong talent.